Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Zielona sałata mieszana

Składniki na 4 porcje:
  • 1 duża główka zielonej sałaty
  • 2 pomidory
  • 1 mały ogórek
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku lub dowolnych ziół
  • 5-6 łyżek winegretu cytrynowo-czosnkowego
Liście sałaty starannie umyj, osusz i palcami porwij na kawałki. Przełóż do salaterki, przykryj pokrojonymi w kostkę pomidorami i tak samo pokrojonym ogórkiem, a na koniec posyp szczypiorkiem.

Bezpośrednio przed podaniem polej winegretem.

Uwaga! W sezonie możesz dodać trochę posiekanych listków różnych świeżych ziół: tymianku, bazylii, melisy, szałwii, a w zimie szczyptę suszonych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...