- 25 dag wędzonej ryby
- 1 kg szpinaku
- 1/2 bułki paryskiej
- 2 pomidory
- 3 zielone papryki
- 1/3 szklanki mleka
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 łyżka musztardy
- tłuszcz do formy
- jarzynka
W głębokim naczyniu rozgrzej olej, włóż cebulę, pomidory, paprykę, kawałki ryby, dodaj musztardę. Wszystkie składniki duś pod przykryciem przez 15 minut na bardzo małym ogniu. Następnie dodaj szpinak i jarzynkę, całość wymieszaj, i duś nadal, by odparował nadmiar wody.
Bułkę pokrój w kostkę, polej mlekiem. Połowę porcji ułóż na dnie żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Bułkę przykryj mieszaniną szpinakową. Na szpinaku ułóż pozostałą bułkę. Potrawę zapiekaj bez przykrycia w gorącym piekarniku około 20 minut, aż kostki bułki zrumienią się i staną się chrupkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz