- 40 dag ugotowanej lub upieczonej ryby
- 2 szklanki suchej fasoli
- 25 dag pomidorów
- 2 łyżki oleju
- tłuszcz do formy
- 1 ząbek czosnku
- goździk
- sproszkowana bazylia
- pieprz
- sól
- 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Teraz przygotuj rybę. Musisz ją rozdrobnić, usunąć z niej ości, następnie wymieszać z fasolą, szczyptą pieprzu, bazylii i łyżką oleju. Tak przygotowaną włóż do głębokiego żaroodpornego naczynia, natartego posiekanym czosnkiem i wysmarowanego tłuszczem. Na warstwie ryby ułóż sparzone, obrane ze skórki i przepołowione pomidory, wszystko dopraw solą, a na koniec polej pozostałym olejem.
Potrawę wstaw do gorącego piekarnika i zapiekaj bez przykrycia około 15 minut.
Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz