Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Zapiekanka z kaszy krakowskiej i tofu

Składniki:
  • 2 szklanki kaszy krakowskiej ugotowanej na sypko
  • 25 dag serka tofu
  • 3/4 szklanki śmietany
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki masła
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
Obraną i posiekaną cebulę zeszklij na łyżeczce masła.

Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego resztą masła włóż połowę kaszy, potem pokrojony w kostkę serek tofu i posyp go cebulą, solą, pieprzem i tymiankiem. Następnie całość przykryj drugą częścią kaszy. Zapiekankę polej z wierzchu śmietaną i wstaw do piekarnika. Po zapieczeniu podawaj z surówką, np. z białej kapusty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...