Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sos pomidorowo-bakłażanowy

Składniki na 8 porcji:
  • 1 kg pomidorów
  • 1 bakłażan średniej wielkości
  • 3 czerwone papryki
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 jabłka
  • mielony imbir
  • curry
  • cukier, sól
Obrany bakłażan pokrój w plastry i odstaw na godzinę. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Paprykę i pomidory sparz i po zdjęciu skórki posiekaj w kostkę. Bakłażan usmaż na oliwie, dodając paprykę i jabłka, a pod koniec - pokrojone pomidory. Wszystko razem smaż, aż warzywa będą miękkie. Potem wystudź, zmiksuj, dopraw solą, cukrem, imbirem i curry do smaku.

Podawaj do zimnych mięs i wędlin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...