Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z kapusty pekińskiej

Składniki na 5 porcji:
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 mały ogórek sałatkowy
  • 1/2 papryki
  • 2 pomidory
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 mały por lub czerwona cebula
  • 3 łyżki najprostszego winegretu
  • 3 łyżki majonezu sałatkowego
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
Kapustę umyj, osusz, pokrój w cienkie paseczki i przełóż do salaterki, następnie polej winegretem i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Warzywa umyj i oczyść. Obrany ogórek pokrój w półplasterki, paprykę - w cienkie paseczki, pomidory - na cząstki, a por (tylko białą część) - w cienkie krążki (cebulę - posiekaj). Pokrojone jarzyny oraz odsączoną z zalewy kukurydzę dodaj do kapusty.

Sałatkę polej majonezem i delikatnie wymieszaj, posyp zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...