Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka tatarska

Składniki na 6 porcji:
  • 4 filety śledziowe
  • 10-12 marynowanych pieczarek
  • 1-2 marynowane czerwone papryki
  • kilka korniszonów
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka filetów helskich
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • cukier
  • pieprz
  • pieprz cayenne
Umyte i osuszone filety śledziowe, osączone pieczarki i paprykę pokrój w kostkę. Korniszony pokrój w plasterki, filety anchois w cienkie paseczki, a obraną cebulę w kostkę. Całość skrop sokiem i posyp skórką z cytryny. Połącz wszystkie składniki sałatki, posyp pieprzem, cukrem i pieprzem cayenne. Następnie polej oliwą, wymieszaj, przykryj i odstaw do schłodzenia.

Przed podaniem posyp posiekanymi żółtkami i szczypiorkiem, udekoruj pokrojonymi w cienkie plasterki białkami jaj i paskami czerwonej papryki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...