Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka cytrynowo-pieczarkowa

Składniki:
  • 2 cytryny
  • 40 dag pieczarek
  • 4 łyżki oliwy
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Dokładnie umyte pieczarki wrzuć na 2-3 minut na osolony wrzątek, po czym osącz na sicie. Po przestudzeniu pokrój je w równe plasterki, posyp skórką z cytryny i skrop oliwą.

Obrane cytryny pokrój w cienkie półplasterki, usuń pestki, połącz z pieczarkami, dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dokładnie wymieszaj z natką pietruszki, przykryj, wstaw na 1-2 godzin do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...