Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z cykorii w sosie serowo-jogurtowym

Składniki na 4 porcje:
  • 40 dag cykorii
    sos:
  • 15 dag rokpola
  • 1 niepełna szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki chili
  • sól
  • cukier
Cykorię umyj i osusz, pooddzielaj liście, wytrząsając z nich pozostałe krople wody. Pokrój liście wzdłuż na wąskie paski.

Przygotuj sos. Ser zmiksuj z jogurtem, dopraw do smaku solą, cukrem i chili.
Ułożoną w salaterce cykorię obficie polej sosem. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.

Sosem serowo-jogurtowym możesz doprawiać również surowe warzywa, choćby zieloną sałatę, albo warzywa gotowane, np. kalafior lub brokuły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...