- 6 filetów śledziowych
- 2-3 ugotowane małe czerwone buraki
- 1 ugotowany ziemniak
- 2 czerwone cebule
- 1 pomarańcza
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sos:
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 2 łyżki skórki otartej z cytryny i pomarańczy
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 4-5 łyżek oliwy
- cukier
- sól, pieprz
Umyte i osuszone filety śledziowe, obrane buraki i ziemniak pokrój w grubą kostkę. Natomiast obrane cebule i pomarańcze pokrój w drobną kostkę. Teraz połącz wszystkie składniki sałatki, obficie polej sosem i delikatnie wymieszaj.
Przed podaniem sałatkę posyp szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz