- 4 banany
- 1 pomarańcza
- 10 dag zielonych oliwek (bez pestek)
- 3 łyżki posiekanych migdałów
- 10 dag żółtego sera
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sos:
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4-6 łyżek śmietanki
- 1 mały kieliszek whisky
- 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
- sól
Obrane banany potnij w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Natomiast ser pokrój w cienkie słupki, oliwki w paseczki, a obraną pomarańczę w kostkę (usuń jednak pestki). Połącz składniki sałatki z połową posiekanych migdałów, polej sosem, wymieszaj i na krótko odstaw do schłodzenia. Przed podaniem posyp resztą migdałów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz