Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka argentyńska

Składniki:
  • 4 banany
  • 1 pomarańcza
  • 10 dag zielonych oliwek (bez pestek)
  • 3 łyżki posiekanych migdałów
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
    sos:
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4-6 łyżek śmietanki
  • 1 mały kieliszek whisky
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól
Wymieszaj dokładnie składniki sosu w naczyniu, które następnie wstaw do lodówki.

Obrane banany potnij w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Natomiast ser pokrój w cienkie słupki, oliwki w paseczki, a obraną pomarańczę w kostkę (usuń jednak pestki). Połącz składniki sałatki z połową posiekanych migdałów, polej sosem, wymieszaj i na krótko odstaw do schłodzenia. Przed podaniem posyp resztą migdałów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...