Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka Ewy

Składniki na 6 porcji:
  • 30-40 dag mięsa z wędzonego kurczaka
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 mandarynki
  • 1 marynowana dynia (mały słoik)
  • 5 łodyg selera naciowego
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 słoik majonezu sałatkowego
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • curry
  • pieprz
  • sól
Ryż włóż do szklanej salaterki, dodaj pokrojone mięso z kurczaka, posiekaną kapustę pekińską oraz obrany z włókien drobno pokrojony seler.

Kukurydzę i marynowaną dynię odcedź z zalewy, potem obierz i podziel na cząstki mandarynki, wszystkie składniki przełóż do salaterki.

Przygotuj sos: majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj płaską łyżkę curry, przypraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj. Polej sałatkę sosem, delikatnie wymieszaj i odstaw do schłodzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...