Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka orzechowo-serowa

Składniki na 6 porcji:
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 15 dag rokpola
  • 2 jabłka
  • 1 mała główka kapusty pekińskiej
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4-5 łyżek oleju kukurydzianego
  • sok z cytryny
  • pieprz, sól
Obrane jabłka pokrój w słupki, skrop sokiem z cytryny, połącz z pokrojoną kapustą pekińską, ćwiartkami orzechów włoskich i pokrojonym w kostkę serem.

Mieszankę posyp pieprzem, polej olejem, delikatnie, ale dokładnie wymieszaj, posyp szczypiorkiem, dopraw do smaku solą i ewentualnie sokiem z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...