- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (50 dag)
- olej do smażenia
- nadzienie:
- 2 ugotowane ziemniaki
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 3 dag rodzynek
- 2 łyżki posiekanych świeżych listków kolendry
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka zmielonego kminku
- 1/2 łyżeczki chili w proszku
- szczypta mielonego cynamonu
Ciasto cienko rozwałkuj, porcjami ułóż na nim farsz i wycinaj pierożki. Ich brzegi dokładnie zlep i dociśnij widelcem. Na patelnię wlej olej (około 2 cm) i dobrze go rozgrzej. Smaż pierożki z obu stron na złotobrązowy kolor. Przed podaniem osącz na papierowych serwetkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz