Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Orientalne roladki

Składniki na 6 porcji:
  • 24 płatki mrożonego ciasta won ton
  • olej do głębokiego smażenia
    nadzienie:
  • 2 czarne chińskie grzyby
  • 15 dag piersi kurczaka
  • 2 cebule dymki
  • 10 dag pędów bambusa
  • 1/2 ostrej czerwonej papryki
  • 12 dag kiełków fasoli
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki cukru
Zacznij od rozmrożenia ciasta. Grzyby namocz w wodzie, potem odcedź, trzonki usuń, a kapelusze drobno pokrój. Mięso kurczaka, cebule, pędy bambusa i paprykę posiekaj i wraz z grzybami i włóż do rozgrzanego na patelni oleju. Teraz smaż, aż mięso zrobi się białe. Wtedy wsyp kiełki fasoli i jeszcze chwilę smaż. Pod koniec dodaj sos sojowy i cukier, całość dokładnie wymieszaj.

Przygotuj rozmrożone już płatki ciasta. Na środku każdego połóż łyżkę nadzienia i po zagięciu równoległych boków zwiń w roladkę (brzeg zwilż wodą i mocno zlep). Odkładaj na stolnicę zlepieniem do spodu. Smaż w gorącym oleju na złoty kolor (około 3 minut), po czym usmażone delikatnie wyjmuj łyżką cedzakową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...