- ciasto:
- 20 dag masła
- 30 dag mąki
- 15 dag cukru
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika
- 5 łyżek mleka
- 1 jajo
- tłuszcz i mąka do formy
- 3 łyżki dżemu z brzoskwiń
- do dekoracji:
- 1 opakowanie polewy w proszku czekoladowej
- 3-4 łyżeczki mleka
- czekoladowe ziarna kawy
- 2 łyżki siekanych pistacji
Wlej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką formy i wstaw na godzinę do pieczenia w temperaturze 180°C. Po wyjęciu i ostudzeniu przekrój na pół, posmaruj dżemem i złóż z powrotem.
Dekoracyjną polewę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ciasto polukruj i przyozdób ziarenkami kawy i pistacjami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz