- 8 kromek pszennego chleba tostowego
- 40 dag pieczarek
- 4 pomidory
- 1 mała cebula
- 3 łyżki oleju
- 4 trójkąciki sera topionego kremowego (bez dodatków)
- jarzynka
- pieprz
- tymianek
Na dużej formie wysmarowanej resztą oleju rozłóż pojedynczą warstwę pieczywa, kromkę tuż obok drugiej. Wyłóż teraz pieczarki, przełóż pomidorami i pokrojonymi w cieniutkie plasterki serkami. Posyp tymiankiem, skrop olejem i wstaw do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 15 minut. Ser powinien się stopić, a spód pizzy lekko zrumienić. Podawaj na ciepło z dodatkiem np. zielonej sałaty.
Pizzę możesz przyrządzać z innymi dodatkami, np. resztkami wędlin lub pieczonego mięsa, rybą wędzoną, jajami ugotowanymi na twardo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz