- 1 kg świeżych grzybów
- (maślaki, kozaki, podgrzybki, prawdziwki)
- 2 cebule
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka nasion kminku
- sól
- sos:
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny
- 1/4 łyżeczki mielonego kminku
- sól
- pieprz
Dokładnie utrzyj razem wszystkie składniki sosu i wstaw go do lodówki.
Pokrojone grzyby wymieszaj z cebulą i sosem, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny, aby sałatka „dojrzała”.
Przed podaniem posyp ją koperkiem i szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz