Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Pieczona papryka z serem

Składniki:
  • 25 dag mozzarelli
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 czerwona cebula
    sos:
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz, sól
Czosnek oczyść, rozgnieć z solą. Cukier rozpuść w 2 łyżkach wody, roztrzep z oliwą i octem, wymieszaj z czosnkiem i pieprzem, a następnie na pewien czas odstaw.

Papryki umyj, osusz i piecz w gorącym piekarniku do chwili, gdy popęka na nich skórka. Wtedy wyjmij je, zawiń szczelnie w folię aluminiową i zostaw do ostygnięcia, po czym oczyść (zdejmij skórkę i usuń gniazda nasienne).

Paprykę pokrój w paski, mozzarellę - na plasterki, a obraną cebulę - w talarki, a wszystko razem ułóż dekoracyjnie na półmisku. Polej przygotowanym sosem i odstaw na 2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...