- 25 dag mozzarelli
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 1 czerwona cebula
- sos:
- 4 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz, sól
Papryki umyj, osusz i piecz w gorącym piekarniku do chwili, gdy popęka na nich skórka. Wtedy wyjmij je, zawiń szczelnie w folię aluminiową i zostaw do ostygnięcia, po czym oczyść (zdejmij skórkę i usuń gniazda nasienne).
Paprykę pokrój w paski, mozzarellę - na plasterki, a obraną cebulę - w talarki, a wszystko razem ułóż dekoracyjnie na półmisku. Polej przygotowanym sosem i odstaw na 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz