Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Pesto

Składniki na 4 porcje:
  • 40 dag spaghetti
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 10 dag startego parmezanu
  • pęczek świeżej bazylii
  • 6 dag orzeszków piniowych
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Czosnek obierz i posiekaj. Bazylię opłucz, osusz i drobno posiekaj jej listki. 1/4 orzeszków odłóż, a resztę posiekaj. Czosnek, 3/4 parmezanu, posiekane orzeszki, bazylię i oliwę dokładnie zmiksuj. Sos pesto przypraw solą i pieprzem, włóż do rondelka i podgrzej.

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Rozłóż go następnie na talerze i polej sosem oraz posyp orzeszkami i parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...