Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Pączki serowe

Składniki:
  • 3 szklanki mąki
  • 2 serki homogenizowane waniliowe
  • 5 jaj
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka natomiast utrzyj z cukrem, a proszek wymieszaj z mąką. Do ubitej piany, delikatnie mieszając, stopniowo dodawaj kogel-mogel, serki i mąkę.

W rondlu rozgrzej tłuszcz, łyżką wkładaj do niego porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Usmażone pączki wyjmij łyżką cedzakową na bibułę, osącz z tłuszczu i jeszcze ciepłe posyp cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...