- ciasto:
- 10 dag mąki
- 2 jaja
- 1/4 l mleka
- 1/4 l wody
- tłuszcz do smażenia
- sól
- nadzienie:
- 12 dag chudej mielonej wołowiny
- 4 pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 15 dag ananasa w kostkach
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka oleju
- 1 łyżeczka masła
- szczypta ostrej papryki w proszku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- biały pieprz
- sól
Rozgrzej na patelni masło i na średnim ogniu podduś na nim kostki ananasa do momentu wyparowania z nich soku, po czym przypraw je papryką w proszku.
Z białek ubij pianę, a żółtka zmiksuj z resztą składników na ciasto. Na usmażone naleśniki ponakładaj mięso i kawałki ananasa i każdy z nich zroluj. Podawaj z surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz