Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Krewetki w maśle czosnkowym

Składniki na 4 porcje:
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 1 mała suszona papryczka chili
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 50 dag średnich lub dużych krewetek
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Czosnek obierz i pokrój na plasterki. Chili drobno pokrój. Masło i oliwę rozgrzej na patelni, następnie wrzuć czosnek i chili, całość przesmaż.

Krewetki opłucz, obierz, osusz, po czym włóż na patelnię z czosnkiem i chili. Smaż je przez około 6 minut z obu stron. Na koniec przypraw do smaku solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.

Tak przygotowane krewetki przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...