- 5 parówek
- 4 małe zielone papryki
- 2 cebule
- 1 puszka kukurydzy (425 ml)
- 2 puszki fasolki (po 425 ml)
- 10 dag wędzonego boczku
- 1 pomidor
- 2 szklanki rosołu (z kostki)
- 1 pęczek natki pietruszki
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki octu z białego wina
- sól
- pieprz cayenne
- odrobina cukru
Dokładnie osącz na sitku fasolkę i kukurydzę. Dodaj do pozostałych składników razem z parówkami. Wlej 2 szklanki Rosołu królewskiego. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem. Potem przykryj i gotuj na małym ogniu około 5 minut.
Opłucz i osusz natkę, grubo ją posiekaj. 2/3 natki wrzuć na patelnię i wymieszaj. Resztą posyp danie bezpośrednio przed podaniem, przybierz je też plastrami pomidorów. Podawaj z ryżem lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz