Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Klopsiki z keczupem

Składniki na 4 porcje:
  • 60 dag kostek rybnych
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 1 garść orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • sól
  • pieprz
Cebulę i czosnek posiekaj, a żółty ser pokrój w kostkę. Ryby, żółty ser, cebulę i czosnek przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę, keczup, przypraw solą i pieprzem i wyrób masę. Ulep z niej nieduże kulki, które gotuj w osolonym wrzątku przez około 20 minut.

Po wyjęciu klopsików łyżką cedzakową podaj je na sałacie, posypane orzeszkami i natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...