Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Zabawne sznycle

Składniki na 4 porcje:
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 2 jaja
  • 1 cebula
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 6 pieczarek
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej
Mięso opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Również w kostkę potnij obrane pieczarki i cebulę.
Jaja rozbełtaj z mąką ziemniaczaną, dodaj mięso, pieczarki, ser i cebulę. Całość wymieszaj, przypraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Porcje tak powstałej masy kładź łyżką na rozgrzany na patelni olej i smaż na rumiano, po około 5 minut z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...