Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kasza jaglana z cynamonem

Składniki na 8 porcji:
  • 40 dag kaszy jaglanej
  • 1 litr mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • 10 dag masła
  • sól
Zagotuj mleko z 1-2 łyżkami cukru. Umytą kaszę jaglaną wrzuć na 1-2 minut na wrzącą, osoloną wodę, po czym odcedź, przełóż do rondla, zalej gorącym mlekiem. Stale mieszając doprowadź do wrzenia, a następnie przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika (możesz też owinąć naczynie z kaszą w koc).

Gdy kasza napęcznieje i będzie miękka, wyłóż ją na ogrzany półmisek, polej stopionym masłem, posyp cukrem i cynamonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...