Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jajecznica turecka

Składniki:
  • 4 jaja
  • 2 łyżki wody mineralnej
  • 5 pomidorów
  • 3 cebule
  • 2 słodkie papryki
  • imbir
  • 1 drobno pokruszony liść laurowy
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Na początku sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę pomidory. Następnie pokrój w półplasterki cebulę, a paprykę w paski. Na dużej patelni mocno rozgrzej olej, zeszklij skrojoną cebulę i dodaj paprykę i pomidory. Chwilę smaż na silnym ogniu, ciągle mieszając, po czym dodaj listek laurowy i duś jeszcze kilka minut tym razem na niewielkim ogniu.

Rozbełtaj dokładnie jaja z wodą mineralną, szczyptą imbiru, solą i pieprzem, wlej na patelnię i smaż, mieszając, aż się zetną.

Podawaj z bułką lub ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...