Składniki:- 4 jaja
- 2 łyżki wody mineralnej
- 5 pomidorów
- 3 cebule
- 2 słodkie papryki
- imbir
- 1 drobno pokruszony liść laurowy
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Na początku sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę pomidory. Następnie pokrój w półplasterki cebulę, a paprykę w paski. Na dużej patelni mocno rozgrzej olej, zeszklij skrojoną cebulę i dodaj paprykę i pomidory. Chwilę smaż na silnym ogniu, ciągle mieszając, po czym dodaj listek laurowy i duś jeszcze kilka minut tym razem na niewielkim ogniu.
Rozbełtaj dokładnie jaja z wodą mineralną, szczyptą imbiru, solą i pieprzem, wlej na patelnię i smaż, mieszając, aż się zetną.
Podawaj z bułką lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz