Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jajecznica meksykańska

Składniki:
  • 10 jaj
  • 1 duża cebula
  • po 1 zielonej, czerwonej i żółtej papryce
  • 1 strączek czerwonej ostrej papryki
  • 5 twardych mięsistych pomidorów
  • 2 łyżki masła
  • słodka sproszkowana papryka
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cayenne
Obraną cebulę drobno pokrój. Oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą i osuszoną paprykę pokrój w drobną kostkę. Teraz pomidory - sparz je, obierz ze skórki i starannie pokrój w kostkę. Na dużej głębokiej patelni stop masło, zeszklij na nim cebulę i dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Wszystkie składniki duś chwilę na średnim ogniu, ciągle mieszając.

Wszystkie jaja dokładnie rozbełtaj z solą, pieprzem, pieprzem cayenne i papryką. Wlej na patelnię z warzywami i smaż, mieszając, aż się zetną.

Przed podaniem jajecznicę posyp zieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...