Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jajecznica kaukaska

Składniki:
  • 4 jaja
  • 3 małe bakłażany
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • po 1 łyżce posiekanej zielonej kolendry
  • szczypiorku i koperku
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cayenne
Umyte i osuszone bakłażany upiecz w piekarniku. Następnie obierz ze skórki, a miąższ posiekaj i połącz z drobno pokrojoną cebulą, posiekanym czosnkiem, zieleniną, solą, pieprzem i pieprzem cayenne.

Na dużej patelni stop masło. Wyłóż przygotowane bakłażany, chwilę smaż, po czym wlej rozbełtane jaja. Wymieszaj i smaż, aż się zetną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...