Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jajecznica białowieska

Składniki:
  • 8 jaj
  • 25 dag maślaków lub podgrzybków
  • 2 łyżki masła
  • 1 mała cebula
  • 5 dag słoniny
  • 2 łyżki mleka
  • posiekana zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz
Obrane, umyte, osuszone i pokrojone grzyby uduś na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą, posyp pieprzem. Jaja dokładnie rozbełtaj z mlekiem i solą. Na dużej patelni stop pokrojoną w drobną kostkę słoninę, następnie dodaj uduszone grzyby. Wlej jaja i smaż, mieszając, aż zgęstnieją.

Przed podaniem obficie posyp jajecznicę posiekaną zieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...