Szukaj przepisów

środa, 11 lipca 2012

Hiszpańska zupa mięsna

Składniki:
  • 15 dag wieprzowiny
  • po 20 dag cielęciny, baraniny i szynki wędzonej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 2-3 pory
  • 1-2 marchewki
  • 20 dag fasolki szparagowej (mrożonej)
  • 3-4 ziemniaki
  • 2-3 korniszony
  • 2 ząbki czosnku
  • kminek, kolendra
  • sól, pieprz
Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmaż ze wszystkich stron pokrojone w grubą kostkę: szynkę, wieprzowinę, cielęcinę i baraninę. Przełóż mięso do garnka, zalej 6-7 szklankami zimnej wody, posól i posyp pieprzem. Gotuj na małym ogniu 50-60 minut.

Kapustę dość grubo poszatkuj, usuwając głąb. Ziemniaki obierz i podziel na ćwiartki, marchewkę pokrój na plasterki, pory (tylko białą część) - w krążki, fasolkę - na kawałki.

Wrzuć warzywa do mięsa i gotuj do miękkości. Pod koniec dodaj zielony groszek i pokrojone korniszony. Zupę dopraw roztartym czosnkiem, zmielonym kminkiem i kolendrą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...