- 15 dag wieprzowiny
- po 20 dag cielęciny, baraniny i szynki wędzonej
- 2 łyżki oleju
- 1 puszka zielonego groszku
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- 2-3 pory
- 1-2 marchewki
- 20 dag fasolki szparagowej (mrożonej)
- 3-4 ziemniaki
- 2-3 korniszony
- 2 ząbki czosnku
- kminek, kolendra
- sól, pieprz
Kapustę dość grubo poszatkuj, usuwając głąb. Ziemniaki obierz i podziel na ćwiartki, marchewkę pokrój na plasterki, pory (tylko białą część) - w krążki, fasolkę - na kawałki.
Wrzuć warzywa do mięsa i gotuj do miękkości. Pod koniec dodaj zielony groszek i pokrojone korniszony. Zupę dopraw roztartym czosnkiem, zmielonym kminkiem i kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz