- 12 babeczek z ciasta francuskiego
- 1 1/2 szklanki ugotowanego i posiekanego mięsa kurczaka
- 1 szklanka poszatkowanych pieczarek
- 1/4 szklanki białego wina wytrawnego
- 3 łyżki płynnego masła
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka kminku
- szczypta ostrej papryki mielonej
- sól, pieprz
Na reszcie rozgrzanego masła podgrzej - stopniowo dodając i stale mieszając - mąkę i mleko. Gdy sos osiągnie jednolitą konsystencję, dodaj roztłuczony w moździerzu kminek oraz dopraw go solą i pieprzem. Następnie połącz sos z mięsem i pieczarkami i wszystko razem dobrze wymieszaj. Masą tą napełnij babeczki z francuskiego ciasta i wstaw je do średnio nagrzanego piecyka na kilka minut, żeby podać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz