- po 20 dag masła, cukru i mąki
- 3-4 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 dag mielonych migdałów
- aromat migdałowy
- 2 płaskie łyżeczki mielonego cynamonu
- 1/2 łyżeczki mielonych goździków
- skórka otarta z 1 cytryny
- tłuszcz i bułka tarta do foremek
- do dekoracji:
- gotowa polewa orzechowa
- płatki migdałowe
Foremki wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą, po czym napełnij je do połowy ciastem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C.
Piecz około 30 minut.
Upieczone babeczki wyjmij z foremek i ostudź. Na koniec posmaruj je polewą, przygotowaną według przepisu na opakowaniu i posyp płatkami migdałowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz