Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Zupa z zielonego groszku

Składniki:
  • 3/4 litra bulionu
  • 1 opakowanie zielonego groszku
  • 30 ml śmietany
  • 1 łyżka masła
  • sól, cukier, pieprz
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 mała marchewka

Sposób przyrządzenia:
Do zagotowanego bulionu dodać zielony groszek i gotować przez ok. 5-10 min. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Wyjąć marchewkę. Zdjąć zupę i zmiksować. Potem dodać zasmażkę i zagotować. Do smaku doprawić cukrem, solą i pieprzem. Dolać śmietany i wymieszać. Marchewkę posiekać w kostkę i na środku posypać niewielką ilością. Pyszna z groszkiem ptysiowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...