Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Zupa z serków topionych

Składniki:
  • 3 kostki serka topionego
  • 2 litry wywaru
  • 0,25 kg mięsa mielonego
  • 2-3 ziemniaki
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • warzywa mrożone lub świeże
  • papryka mielona
  • sos tabasco
  • natka pietruszki
  • 1 starta cebula
  • 2 ząbki czosnku
Sposób przyrządzenia:
Do wywaru dodać serki. Mielone podsmażyć, ziemniaki pokroić. Do gotującego się wywaru dodać pół łyżeczki ziół prowansalskich oraz mielone. Podgotować i dodać warzywa, ziemniaki oraz paprykę i sos tabasco. Gotować aż warzywa będą miękkie, na koniec dodać cebulę, czosnek natkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...