- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- 80 dag ziemniaków
- 40 dag papryki
- 1 1/2 litra rosołu z kury
- 2-3 pomidory
- 40 dag mrożonych filetów rybnych
- suszone zioła do smaku
- 25 dag słodkiej śmietany
- 1/2 pęczka świeżego koperku (możesz go zastąpić suszonym lub mrożonym)
- pieprz
Na rozgrzanym w rondlu oleju podduś cebulę i czosnek, dodaj ziemniaki i paprykę, przesmaż wszystko razem, cały czas mieszając. Następnie podlej gorącym rosołem i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut. Po 10 minutach gotowania wrzuć pomidory i rybę.
Przypraw zupę do smaku pieprzem i suszonymi ziołami oraz zapraw śmietaną wymieszaną z koperkiem i kilkoma łyżkami zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz