Szukaj przepisów

środa, 11 lipca 2012

Zupa z ryby

Składniki na 6 porcji:
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
  • 80 dag ziemniaków
  • 40 dag papryki
  • 1 1/2 litra rosołu z kury
  • 2-3 pomidory
  • 40 dag mrożonych filetów rybnych
  • suszone zioła do smaku
  • 25 dag słodkiej śmietany
  • 1/2 pęczka świeżego koperku (możesz go zastąpić suszonym lub mrożonym)
  • pieprz
Papryki oczyść, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, obrane i umyte ziemniaki potnij w kostkę, pomidory przelane na sicie wrzącą wodą i obrane ze skórki - na małe kawałki. Filety lekko rozmroź i pokrój w drobną kostkę.

Na rozgrzanym w rondlu oleju podduś cebulę i czosnek, dodaj ziemniaki i paprykę, przesmaż wszystko razem, cały czas mieszając. Następnie podlej gorącym rosołem i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut. Po 10 minutach gotowania wrzuć pomidory i rybę.

Przypraw zupę do smaku pieprzem i suszonymi ziołami oraz zapraw śmietaną wymieszaną z koperkiem i kilkoma łyżkami zupy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...