Szukaj przepisów

środa, 11 lipca 2012

Zupa z kaszy jaglanej i pomidorów

Składniki:
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 kostki rosołu
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki śmietany 12-proc.
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól
Zacznij od sparzenia i odcedzenia kaszy, po czym zalej ją 3-4 szklankami wody, dodaj połowę masła. Wszystko osól i gotuj około 35 minut.

Resztę masła stop w rondelku, zeszklij na nim posiekaną cebulę i wymieszaj ją z koncentratem. Teraz przez chwilę duś pod przykryciem, a następnie przełóż do garnka z zupą. Zupę dopraw kostkami rosołowymi i zagotuj.

Na koniec dodaj śmietanę i posyp koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...