- 2 duże awokado
- 3 szklanki rosołu drobiowego (z kostki)
- 1 filet z piersi kurczaka (ok. 30 dag)
- sok i skórka otarta z 1 cytryny
- 1 szklanka śmietanki
- 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany
- 1 szklanka wytrawnego sherry
- 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Połącz śmietanę, śmietankę i sherry. Obrane owoce awokado przekrój na pół, usuń pestki, a miąższ zmiksuj z sokiem z cytryny. Zimny już filet z kurczaka potnij w cienkie paski.
Przecedzony bulion podgrzej (nie dopuszczając do wrzenia), wlej przygotowaną śmietanę i piure z awokado, dodaj pokrojone mięso i zieloną pietruszkę, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz