Szukaj przepisów

środa, 11 lipca 2012

Zupa rybna na ostro

Składniki na 6 porcji:
  • 1 kg karpia (może być dorsz lub mintaj)
  • 6 szklanek bulionu warzywnego
  • 2 cebule
  • 2 nieduże czerwone papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • sól
Sprawioną rybę - bez skóry i ości - pokrój na kawałki, włóż do wrzącego wywaru i gotuj około 30 minut. Następnie na rozgrzanym oleju zeszklij cebule pokrojone w cienkie plasterki.

Papryki umyj (oczyść z nasion) i drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z cebulą. Teraz podlej wodą i duś wszystko razem 20 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie przełóż do garnka z rybą i gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę. Danie podawaj z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...