- 1/2 szklanki groszku
- 1/2 szklanki fasoli szparagowej
- 1/2 szklanki świeżej lub namoczonej w przeddzień fasoli
- 1 por
- 1 marchewka
- 1 gałązka selera naciowego
- 2 pomidory
- 1 cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 5 dag makaronu
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 5 dag parmezanu lub żółtego, tartego sera
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 cebula
- 1 duży ziemniak
- sól
- pieprz
W czasie gotowania zupy zmiksuj czosnek i bazylię, wymieszaj je dokładnie z parmezanem i - nie przerywając mieszania - dolewaj cienkim strumieniem oliwę, aż do otrzymania gęstego sosu.
Przed podaniem do ugotowanej zupy dodaj sos i raz całość zagotuj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz