Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Zupa krem z marchwi i soczewicy

Składniki na 5 porcji:
  • 50 dag marchewki
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 3 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
  • 3 szklanki bulionu warzywnego w płynie
  • (przygotowanego wg przepisu na opakowaniu)
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • sól, pieprz
Oczyszczoną i drobno pokrojoną marchewkę oraz posiekaną cebulę wrzuć do rondla na podgrzany olej i lekko zrumień. Dodaj pozostałe składniki i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż marchewka zmięknie. Całość zmiksuj.

Smak zupy wzbogacisz odrobiną świeżej śmietany i/lub posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...