- 5 szklanek wywaru z ryby
- 30 dag filetu z karpia lub tołpygi
- 3 żółtka
- 1/2 szklanki posiekanych zielonych listków mięty
- po 1 łyżce posiekanych zielonych listków melisy, pietruszki, szczypiorku i rozmarynu
- 2 łodygi selera naciowego
- sok i skórka otarta z 1 cytryny
- sól, pieprz
Rozbełtane z dwiema łyżkami przegotowanej wody żółtka wlej do wywaru, dokładnie wymieszaj, wsyp posiekaną zieleninę.
Teraz dodaj pokrojoną w paski rybę i cienkie plasterki selera, i trzymaj pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut. Na koniec dopraw do smaku.
Do zupy tuż przed podaniem możesz wrzucić grzanki z bułki, pokrojone w kostkę ugotowane białko lub groszek ptysiowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz