- 20 dag chudej wołowiny
- 20 dag chudej wieprzowiny
- 3-4 ziemniaki
- 1 zielona papryka
- 3 cebule
- 3 kostki bulionu warzywnego
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki kminku
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżki oliwy
- sól
Gdy mięso będzie prawie miękkie, wrzuć obrane ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę. Wtedy też wlej wrzący bulion, gotuj jeszcze 15 minut. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy, całość zagotuj.
Zupę podawaj w ogrzanej wazie lub wprost na talerzach, posyp posiekaną zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz