Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Zrazy z sarny

Składniki:
  • 50-75 dag szynki sarniej
  • 5-10 dag wędzonej słoniny
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • grzanki (najlepiej z bułki wrocławskiej lub bagietki)
  • 1 kieliszek madery
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • 1 łyżeczka bulionu warzywnego w płynie
  • sól, pieprz
Mięso opłucz, osusz i nałóż na nie paski słoniny, po czym pokrój na równe porcje. Każdy z płatów zbij tłuczkiem, oprósz mąką i zrumień z obu stron na oliwie. Następnie skrop bulionem warzywnym w płynie, przykryj i duś na wolnym ogniu, a po kilkunastu minutach dodaj sos worcester i maderę.

Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe zrazy z sarny możesz podawać także na gorących grzankach z bułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...