- 80 dag schabu
- 10 dag pasztetu
- 5 dag wątróbki wieprzowej lub cielęcej
- 10 dag pieczarek
- 1/2 szklanki wody lub bulionu warzywnego
- 10 dag keczupu
- 10 dag smalcu
- 11 średnich cebul
- 1 płaska łyżka mąki
- sól, pieprz
Teraz drobno pokrój pieczarki i cebulę, usmaż je na smalcu na złoty kolor, po czym dodaj pasztet i wątróbkę. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj.
Farsz nałóż na plastry schabu, starannie je zwiń, obtocz w mące i smaż na rumiano na gorącym smalcu. Na koniec przygotuj zasmażkę z mąki i smalcu, rozprowadź ją wodą lub bulionem warzywnym, dodaj ketchup, sól i - stale mieszając - zagotuj.
Zrazy zalej sosem i duś do miękkości. Podawaj z ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz