Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Ziemniaki z kapustą

Składniki:
  • 7-8 ziemniaków
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki posiekanego szczypioru z dymki
    sos:
  • 1 główka czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, uważając, by się nie rozpadły, obierz, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Kapustę poszatkuj, szczypior posiekaj.

Do przygotowanej wcześniej szklanej salaterki włóż wystudzone ziemniaki, kapustę i zieleninę. Z oliwy, soku z cytryny i rozgniecionego czosnku utrzyj sos, dopraw go solą, cukrem i pieprzem. Sosem polej sałatkę, całość ostrożnie wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...