Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Ziemniaczana wiejska

Składniki:
  • 5 ziemniaków
  • 30 dkg dobrej cienkiej kiełbasy
  • 10 dkg białek kapusty
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka nasion kopru
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę lub plastry. Zalać litrem zimnej wody, dodać czosnek i ugotować. Odlać wywar a ziemniaki i czosnek dokładnie rozgnieść. Ponownie wlać odlany wywar, dodać pokrojoną w słomkę kapustę, gotować mieszając aż kapusta zmięknie. Kiełbasę pokroić w plastry, obsmażyć na oliwie i razem z tłuszczem dodać do zupy, przyprawić. Gotować jeszcze 5 minut. Podawać posypane zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...