Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Borowikowa

Składniki:
  • Borowiki - 0,5 kg
  • Esencjonalny bulion - 1 l
  • Śmietana kremówka - 0,5 l
  • Cebula - 2 szt.
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Świeży majeranek, szałwia, pieprz, sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
Umyte i pokrojone grzyby podsmażyć w garnku z cebulą, dodać bulion i gotować około 20 minut. Do zupy dodać śmietanę i gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitej masy. Gęstość zupy regulować bulionem. Podawać z ubitą śmietaną i świeżymi ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...