Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Żeberka z diabelskim sosem

Składniki na 4 porcje:
  • 4 żeberka wieprzowe (po 20 dag każde)
  • 3 pomidory
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki keczupu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • przyprawa do mięs
  • biały pieprz
  • sproszkowana papryka chili
Olej wymieszaj z miodem, dopraw do smaku przyprawą do mięs oraz białym pieprzem. Mieszaniną tą posmaruj umyte i osuszone żeberka, ułóż je na mocno rozgrzanym ruszcie i opiecz na grillu po 6-8 minut z każdej strony.

Przygotuj sos: pomidory ponacinaj na krzyż, sparz, obierz ze skórki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Obraną cebulę drobno posiekaj, wymieszaj z pomidorami oraz ketchupem oraz dopraw na pikantnie solą i chili. Tak przygotowanym sosem polej żeberka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...